Göngyölt – színes csirkemell

admin

.
A csirkemellet kisebb csíkokra feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk. Vásároljunk ehhez az ételhez minőségi csirkemellet (kistermelői csirkemell), mert ennek sokkal jobb az íze, minősége és a sülési vesztesége.
A Kistermelői csirkemell nem enged annyi vizet!

A zöldségeket (sárgarépa, cukkini, burgonya, zeller) a sajtreszelőn lereszeljük, és enyhén megsózzuk.

Ezután az öntet következik. A tejföllel (kiváló minőséget érdemes venni, mert ízben, állagban, összetételben más lesz tőle az ételünk) összekeverjük a tojásokat, adjunk hozzá joghurtot és reszelt sajtot. Ízesítsük zöld fűszerekkel és chilivel. Sózzuk, borsozzuk és egy kis zsemlemorzsával összekeverjük.

Elkészítés:

Egy őzgerinc formát veszünk elő. Kivajazzuk és zsemlemorzsázzuk. Béleljük ki vékonyra vágott szalonnával, de úgy, hogy a szalonna széle kilógjon, mert ezt vissza fogjuk hajtani. Elsőnek beletesszük a reszelt krumplit, ügyelve arra, hogy a levét ki kell nyomkodni! Ezután öntözzük meg a tejfölös öntettel. Ezután tegyük bele a csirkemellet és a sárgarépát. Locsoljuk meg a tejfölös öntettel. A végén a cukkinit rakjuk bele.

Öntsük rá az összes tejfölös öntetet.

Amikor megsült, kifordítjuk a formából, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, a sütőpapíros tepsire rakjuk, és visszatesszük a sütőbe. Addig pirítjuk, amíg a bacon egy kis színt nem kap, és a sajt el nem olvad rajta. Kicsit kihűtjük, majd felszeleteljük.

Köretnek salátát, burgonyát és rizst is adhatunk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több receptért csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

LINK >>> CSATLAKOZOK <<<