.
Ez az étel, egy könnyen elkészíthető, finom fogás. Ha megnézzük az alapanyagokat, akkor könnyen beszerezhetőek.
Hozzávalók, 4 főre:
1 kg burgonya
1 pohár natúr joghurt
1 pohár tejföl
ízlés szerint só és fokhagyma
1 kg csirkemell
10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel.
>>> kistermelői csirkemell infó
A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a joghurttal, és ezt a fűszeres csirkemellre öntjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük.
>>> GMO mentes tartásból származó joghurt infó
A burgonyát alaposan megmossuk, és héjastól sós vízben megfőzzük. Amikor már puha (kicsit hűlni hagyjuk), negyedekbe vágjuk, és tűzálló tálba rakosgatjuk. A tálat nem kell kikenni.
A tejfölt megsózzuk, jól kikeverjük, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk a reszelt sajttal, és forró sütőben megpirítjuk kicsit.
>>> GMO mentes tartásból származó tejföl infó
A bepácolt csirkehúst grillen vagy teflonserpenyőben pirosra sütjük. A sült burgonyával tálaljuk, friss salátát ajánlunk még hozzá.
A salátát, olajjal és hántolt napraforgóval is megszórhatjuk. Ha kiváló minőségű alapanyagokat használunk, akkor ízletesebb, szebb lesz az étel!
Jó étvágyat kívánunk!