Joghurtos csirkemell sajtos burgonyával

.

Ez az étel, egy könnyen elkészíthető, finom fogás. Ha megnézzük az alapanyagokat, akkor könnyen beszerezhetőek.

Hozzávalók, 4 főre:

Joghurtos csirkemell

1 kg burgonya
1 pohár natúr joghurt
1 pohár tejföl
ízlés szerint só és fokhagyma
1 kg csirkemell
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel.

>>> kistermelői csirkemell infó

A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a joghurttal, és ezt a fűszeres csirkemellre öntjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük.

>>> GMO mentes tartásból származó joghurt infó

A burgonyát alaposan megmossuk, és héjastól sós vízben megfőzzük. Amikor már puha (kicsit hűlni hagyjuk), negyedekbe vágjuk, és tűzálló tálba rakosgatjuk. A tálat nem kell kikenni.

A tejfölt megsózzuk, jól kikeverjük, ráöntjük a burgonyára, megszórjuk a reszelt sajttal, és forró sütőben megpirítjuk kicsit.

>>> GMO mentes tartásból származó tejföl infó

A bepácolt csirkehúst grillen vagy teflonserpenyőben pirosra sütjük. A sült burgonyával tálaljuk, friss salátát ajánlunk még hozzá.
A salátát, olajjal és hántolt napraforgóval is megszórhatjuk. Ha kiváló minőségű alapanyagokat használunk, akkor ízletesebb, szebb lesz az étel!

Jó étvágyat kívánunk!