.
Nagyon sokan kedvelik ezt a levest. Különleges ízt ad a tárkony … arra ügyeljünk, hogy ne tegyünk bele nagyon sokat, mert elnyomhatja a harmonikus ízvilágot.
Első lépésként a hagymát készítsük elő, megpucoljuk és apró kockára vágjuk és egy kevés kézműves kacsazsíron pirítjuk. A hagymát már pirítás közben megsózhatjuk. Amikor üvegesre pirult a hagyma az előkészített, darabolt zöldségeket hozzáadjuk és tovább pirítjuk.
(a zöldségek lehetnek: sárgarépa, gomba, zöldborsó, zeller, fehérrépa és ízlés szerint amit kedvelünk)
Az előkészített, kockára vágott, sózott kistermelői csirkemellet rátesszük a hagymás zöldségekre és tovább pirítjuk. Egy kevés tárkonnyal, borssal fűszerezzük.
Amikor már megpirultak, akkor lisztszórással sűrítjük. Gyakorlatilag annyi, hogy 1-2 evőkanál liszttel pirítjuk tovább.
Fokozatosan felengedjük vízzel, ügyelve a fokozatosságra, hogy ne legyen csomós a liszttől. Egy kis tejet, tejszínt tegyünk bele, ill. citromlevet.
A legfinomabb úgy lehet, ha kiváló minőségű tejet, csirkemellet használunk. A termelői minőség sokkal jobb állagot, ízt ad.
Az így felengedett levest csak készre főzzük. Ha szükséges tehetünk bele még tárkonyt, sót és borsot. (ízlés szerint)
Betétnek csipetke, galuska vagy akár burgonyagombóc is kiváló!
Jó étvágyat kívánunk!
Még több receptért csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!
LINK >>> CSATLAKOZOK <<<