.
A csirkemelleket előkészítjük:
A csirkemell a kistermelői csirkéből a legfinomabb. Olyan plusz minőséget, ízt ad az ételhez, amit máshonnan nem tud hozzátenni a vásárló.
a kép illusztráció / forrás: receptmuhely.hu
A csirkemell filét felcsíkozzuk … érdemes megsózni és állni hagyni egy kicsit….
A csíkok ne legyenek túl vastagok, se vékonyak. A legjobb méret az 1,5 cm vastagság.
Elkészítjük a bundázáshoz szükséges tejfölös masszát:
tejföl, hagymapor, fokhagymapor, pirospaprika, bors, zsálya, majoranna, kakukkfű. ( a tejfölt és a fűszereket összekeverjük)
A bundázáshoz a lisztet is érdemes fűszerezni (hagymapor, fokhagymapor, pirospaprika, bors, zsálya, majoranna, kakukkfű).
Bundázás:
Bundázzuk duplán az előkészített csirkemell filéket! Tejfölös massza >>> liszt >>> tejfölös massza >>> liszt.
Forró olajban készre sütjük!
Köretnek burgonyát, rizsféléket, friss zöldségféléket ajánlunk.
Jó étvágyat kívánunk!
Még több receptért csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!
LINK >>> CSATLAKOZOK <<<