.
Ez egy nagyon finom és viszonylag gyors étel. Ha odafigyelünk az alapanyagokra, akkor még különlegesebbé tudjuk tenni. A kistermelői csirke egyedi ízt és minőséget kölcsönöz majd ételünknek.
kép illusztráció / forrás: blogspot.com
Bulgur
A bulgurt meg kell főzni. Hasonló a folyamat a rizsfőzéshez. ( 1:2) vízmennyiséggel engedjük föl, (azaz egy pohár bulgurhoz 2 pohár víz) és készre főzzük, de úgy , hogy a zöldségekkel együtt. Érdemes 3/4 ed főzésnél levenni a tűzről és hagyni, hogy fedő alatt megpárolódjon magától. A bulgur szépen felszívja a maradék folyadékot majd.
Érdemes ízlés szerint sót és fűszereket hozzá tenni. (ajánlott fűszerek: oregánó, bazsalikom, rozmaring, chili, só, bors)
Csirkehús
A csirkehúst kockára vágjuk, megsózzuk, állni hagyjuk. Ezután wokban kevés zsiradékon pirítjuk. (fűszerezhetjük is ízlés szerűen természetesen). Amikor készen vana csirke, akkor a zöldséges bulgurt hozzákeverjük ízlés szerint. Picit együtt pirítjuk.
Reszelt sajttal még finomabb.
Jó étvágyat kívánunk!
Még több receptért csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!
LINK >>> CSATLAKOZOK <<<