.
Az aludt tej része, de legfőképp része volt gyermekkorunk életének. Mi még emlékszünk erre 1980 előtt születettek.
Ha megvizsgáljuk a boltokban kapható tejeket, erre az egyszerű műveletre képesek vajon?
A tejalvadást a tejben természetesen élő baktériumflóra váltja ki, ha az alapanyagban antibiotikum-maradványok vannak, annak összetétele rendellenes, az alvadás nem jön létre. Természetesen különböző tartósítási eljárások, pl az UHT elpusztítják ezt az élővilágot, az ilyen tej nem alszik meg. Ebből is látszik, a bolti tejek és a természetes alvadás szinte kizárják egymást, hiszen a tartósságot a tejben élő organizmusok teljes kiiktatásával lehet növelni, az alvadást viszont ezek segítik elő.
A kérdés: miért igyunk meg olyan tejnek nevezett készítményt, ami nem tud tejként viselkedni?
A nálunk megtalálható tej képes erre az egyszerű műveletre! >>> Tesztelje le Ön is!