Hisztamin intolerancia

Hisztamin intolerancia esetén a bélfalban található DAO enzim nem, vagy korlátozottan képes a felszabaduló, illetve élelmiszerekkel bevitt hisztamin lebontására. A szervezetben ennek hatására megnő a hisztaminszint, különböző – elsősorban az allergiás reakciókra jellemző – tüneteket okozva.

Nemcsak a szervezetünk által termelt saját hisztamin válthat ki biológiai hatásokat. Különböző táplálékok alkotórészeként a bélből is felszívódhat hisztamin. Egyes élelmiszereknek különösen magas lehet a hisztamintartalma, másoknak szinte jelentéktelen.

Általánosságban elmondható, hogy minél inkább erjesztett vagy hosszabb ideig érlelt egy élelmiszer, annál magasabb lehet a hisztamintartalma. Ennek oka, hogy a hosszas érlelés, tárolás során szabad aminosavak szabadulhatnak fel az ételekből, amit bizonyos baktériumok, élesztőgombák hisztaminná alakítanak.

Mi jelenthet megoldást?

A megoldás összetett, ezért mindenképp orvoshoz kell fordulni, szakemberhez, DE ha például húst szeretnének fogyasztani, akkor mindenképp a lehető legfrissebb állapotban, azaz vágás után! – a Hentesem üzlet ilyen minőségű, valóban vágás után 12 -24 órával kínálja a sertés, marha, csirke, pulyka és kacsa húsokat!

Vásárlás előtt mindenképp jelentkezzenek elérhetőségünkön, mert a termékek érkezését ott tudjuk megmondani. A Hisztamin érzékeny vásárlóinknak külön időkaput biztosítunk!

Tel: 20 / 365 12 47

<< TOVÁBB A TERMÉKEINKHEZ