.
Ez a saláta kitűnő étel lehet a nyári melegben. Hidegen fogyasztható, így még egy kis felüdülést is hoz a kánikulában.
Nézzük csak mi is kell hozzá?
- az öntethez:
3 db termelői tojássárgája
1 ek mustár
1 ek tökmagolaj
só, bors ízlés szerint
fél citrom leve
1 pohár GMO mentes tejföl - a tésztasalátához:
5db termelői tojás főve
2 csokor retek
1 csokor medvehagyma
1 csokor újhagyma
1 marék salátamix
20 dkg lángolt karaj (Stelcz)
1 cs Marton tészta
Elkészítés:
- A tojássárgáját elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd folyamatosan kevergetve vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük. Végül kikeverjük a tejföllel.
- A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A zöldségeket megmossuk és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Néhány szelet tojást és retket félreteszünk a díszítéshez.
- Egy jénaiba halmozzuk a zöldségeket, a kifőtt és leszűrt tésztát, a tojást és a sonkát, majd összekeverjük a salátaöntettel. A saláta tetejét a félretett tojással és retekkel díszítjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
Sok variáció van ennél az ételnél, függ a tésztától, függ, hogy milyen alapanyagokat találunk hozzá. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagot vadásszunk le hozzá, mert a jó minőség olyan állagot, ízt tud adni, amit semmivel sem lehet pótolni. Ezen kívül egészségesebb!
További információk:
>>> Termelői tojás
>>> GMO mentes tejtermékek
>>> Stelcz húskészítmények
Jó étvágyat kívánunk!