Mézes – Mustáros csirkemell kukoricapehely bundában

admin

.

Ez az étel egy nagyon egyszerűen elkészíthető finomság. Kellemesen pikáns, édeskés, és még olajszag sem lesz mivel teljesen zsírmentesen, sütőben sül. Köretnek, sült krumpli, rizs, vagy saláta is adható mellé, de édes chiliszószba mártogatva a legjobb.

Mi biztosítani tudjuk a csirkemellet csíkra vágva és mézes – mustárosan bepácolva. Vákum csomagolva, azaz teljesen konyhakészen.


Hozzávalók:

Csirkemell filé csíkok mézes – mustáros pácban,
1-2 db Termelői tojás
1 ek Termelői vegyes virágméz
1 ek Angol mustár
500 ml kukoricapehely
só, bors ízlés szerint
50 ml édes chiliszósz

Elkészítés:

A mézes mustáros csirkemell filét kivesszük a csomagból és egy tányérra helyezzük.
A kukoricapelyhet összetörjük, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
A tojásokat feltörjük, összekeverjük.
A csirkemell csíkokat belemártjuk a tojásba és a kukoricapehelybe utána, azaz így bundázzuk.
A bebundázott csirkemell csíkokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 220 C fokon, 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!