Kacsamell saláta szőlővel – dióval

admin

.
Ez egy igazán különleges saláta, amely kacsamellből és más izgalmas alapanyagból készíthető el.

Ez a saláta csupa szín és íz. Van benne sok minden: szőlő, körte, dió, de hogy a férfiak is boldogok legyenek, egy kis hús is kerül bele, méghozzá isteni finom szaftos kacsamell csíkok.

Hozzávalók:

ruccola, vagy vegyes zöld saláta
újhagyma vagy lilahagyma (de ajár el is hagyható, a TV-ben sem raktam bele)
szőlő (piros és fehér vegyesen)
1 vilmos körte
egy marék dió
márványsajt, vagy gomolyasajt
kacsemell belső filé
só, bors
olívaolaj, 3 ek vörösborecet, 2 tk dijoni mustár, 1-2 tk méz
lila bazsalikom (persze zöld is lehet, de a lila dekoratívabb ezen a salátán)

Elkészítés:

A diót forró vízzel leöntjük, 1 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megszárítjuk. Utána forró száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. 

A kacsamell csíkokat sózzuk borsozzuk, és jó forró serpenyőben egy pici olívaolajon oldalanként 2 perc alatt megsütjük. Pár percig pihentetjük, majd felcsíkozzuk (de akár egészben is ráfektethetjük a saláta tetejére). 

A szőlő szemeket elfelezzük, a körtét szeletekre vágjuk és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon picit meggrillezzük, rácsorgatunk egy kis mézet és rákaramellizáljuk. 

A serpenyőbe öntjük a vörösborecetet, hozzáadjuk a mustárt és összeforraljuk. A salátaleveleket elrendezzük egy tálon, rászórjuk a karikára vágott újhagymát, vagy a vékony csíkokra vágott lila hagymát, meglocsoljuk az öntettel (még forrón), elrendezzük rajta a körte cikkelyeket és a felezett szőlő szemeket. Megszórjuk a durvára vágott pirított dióval és a lila bazsalikom levelekkel és rámorzsoljuk a márvány sajtot. A tetejére ültetjük a kacsamell szeleteket és azonnal tálaljuk.

További információk:

>>> Szabad tartású pecsenyekacsa
>>> GMO mentes tejtermékek
>>> Termelői méz