.
Nagyon sokan szeretik a májkrémet, de bizonyára sokunknak elege van abból, hogy a legtöbb készítménybe beletesznek sok olyan összetevőt (adalékanyag, ízfokozó, tartósítószer stb.), amit NEM SZERETNÉNK ELFOGYASZTANI. – ll. fogalmunk sincs a kacsamáj eredetéről.
Térjünk ki az alapanyagokra, mert az sem mindegy honnan van, ill. milyen a minősége. A ketrecben, zárt körülmények között tartott tápos, rossz minőségű táplálékot fogyasztó kacsa mája nem ugyanaz, mint a szabad tartású és táplálékban nyomon követhető, jó minőségű táplálékot fogyasztó kacsa mája! Legyünk erre is figyelmesek!
Hozzávalók:
0.5 kg szabad tartású pecsenyekacsamáj
2 db közepes nagyságú lila hagyma
1 db kis méretű paradicsom
só, bors, kakukkfű, koriander ízlés szerint
2 db főtt termelői tojás
1 ek mustár
1 ek minőségi vaj
Elkészítés:
A májat először megmossuk és megtisztítjuk, majd csíkokra aprítjuk.
A két fej hagymát felkockázzuk, majd a szintén kockázott paradicsommal megpirítjuk a vajon. A pirítás után hozzáadjuk a májat, és addig sütjük, míg szürke színe lesz.
Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint. Ez alatt a tojást megfőzzük.
Hagyjuk, hogy a levét elfője, mártás szerű legyen.
A pástétomállagot konyhai aprítógéppel el tudjuk érni, vagy turmixgéppel is. Hozzáadjuk a megpucolt tojást, majd aprítjuk, keverjük. (ügyeljünk arra, hogy a tojás héja ne kerüljön bele, mossuk meg a tojást!) A mustárt elkeverjük a pástétomban. Ha még szükséges, akkor sózhatjuk, és borsozhatjuk.
Érdemes jó minőségű pékárura kenni, mert ettől még finomabb lesz (azoknak akik szeretik fokozni a fokozhatatlant)
Pl.: JÓkenyér – től az Óriás kifli.
Jó étvágyat kívánunk!
További információk:
>>> Termelői tojás
>>> Szabad tartású pecsenyekacsa
>>> GMO mentes tejtermékek