Tojásos tésztasaláta retekkel

.
Ez a saláta kitűnő étel lehet a nyári melegben. Hidegen fogyasztható, így még egy kis felüdülést is hoz a kánikulában.

Nézzük csak mi is kell hozzá?

  1. az öntethez:

    3 db termelői tojássárgája
    1 ek mustár
    1 ek tökmagolaj
    só, bors ízlés szerint
    fél citrom leve
    1 pohár GMO mentes tejföl
  2. a tésztasalátához:

    5db termelői tojás főve
    2 csokor retek
    1 csokor medvehagyma
    1 csokor újhagyma
    1 marék salátamix
    20 dkg lángolt karaj (Stelcz)
    1 cs Marton tészta

Elkészítés:

  1. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd folyamatosan kevergetve vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük. Végül kikeverjük a tejföllel.
  2. A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A zöldségeket megmossuk és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Néhány szelet tojást és retket félreteszünk a díszítéshez.
  3. Egy jénaiba halmozzuk a zöldségeket, a kifőtt és leszűrt tésztát, a tojást és a sonkát, majd összekeverjük a salátaöntettel. A saláta tetejét a félretett tojással és retekkel díszítjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük.
Tojásos tésztasaláta

Sok variáció van ennél az ételnél, függ a tésztától, függ, hogy milyen alapanyagokat találunk hozzá. Fontos, hogy jó minőségű alapanyagot vadásszunk le hozzá, mert a jó minőség olyan állagot, ízt tud adni, amit semmivel sem lehet pótolni. Ezen kívül egészségesebb!

További információk:

>>> Termelői tojás
>>> GMO mentes tejtermékek
>>> Stelcz húskészítmények

Jó étvágyat kívánunk!



You may also like...