.
Újra itt a hideg meg a tél. Ilyenkor mindenki valami finom mákosat kíván, de lehetőleg kevés munkával. Az alábbi recept előkészítése csupán 10 perc! Mennyei finom, mégis egészséges, mutatós süti. A paleo diétába is beleillik.
Hozzávalók:
20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
3 ek. kókuszolaj
2 db alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve
10 dkg eritrit vagy más diétás édesítő
2 tk. fahéj
1 dl víz
2 tk. sütőpor
10 dkg dió vagy mandula, elszeletelve, a tetejére
Elkészítés:
1. Melegítsük be a sütőt 180 Celsius fokra, utána béleljük ki sütőpapírral egy csatos tortasütő formát!
2. Válaszuk szét a tojásokat, majd a fehérjéket az édesítővel verjük kemény habbá!
3. Keverük össze a tojássárgájákat a darált mákkal, kókuszolajjal, kókuszreszelékkel, sütőporral!
4. A lereszelt almát ízesítsük fahéjjal, édesítővel, majd keverjük a mákosmasszához! (Ha netán túl kemény lenne, pici vízzel hígítható). A keményre vert fehérjét óvatosan forgassuk bele a tésztába.
5. A tésztát öntsük az előkészített formába, s szórjuk meg bőven a tetejét szeletelt dióval!
6. Tegyük a sütőbe 40-45 percre! Először csak alsó sütéssel, az utolsó 15 percben alsó-felső állásban süsük. Akkor van kész, amikor a teteje már szép aranybarna.