Házi bolognai spagetti

Anita

Hozzávalók:

  • 0.5 kg darált marhahús
  • 10 db paradicsom
  • 1 db nagy sárgarépa
  • vöröshagyma, fokhagyma
  • só, bors, oregánó, bazsalikom
  • spagetti tészta

Egy hagymát és két gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd egy serpenyőben pici zsíron 5-10 percig közepes lángon pirítjuk. 10 db paradicsomot forrásban lévő vízbe dobunk 1-2 percre, majd kivéve a héját könnyedén lehúzzuk.

A paradicsomokat és egy nagyobb répát kis darabokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, szárított oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. 25-30 percig fedő alatt pároljuk, közben gyakran kevergetjük. Ezzel kész a szósz alapja.

Mikor kész, a szósz homogén és sűrű lesz. Egy kézi mixerrel tovább egyneműsítjük, majd visszaöntjük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a fél kg friss darált marhahúst, 1-2 babérlevelet és fedő alatt 20-25 percig fűzzük.

A marha hús egy fontos összetevő, nem mindegy, hogy honnan származik. A kiváló minőségű marha hús egyedibb, finomabb ízt ad az ételnek.

Közben a spagettit forrásban lévő vízben ’al dente’ / félkeményre főzzük. (érdemes sózni a vizet, mert ettől a tészta még finomabb lesz).

Tálaláskor reszelt sajttal és friss bazsalikommal megszórjuk. – üzletünkben tudunk biztosítani az ételhez kiváló minőségű GMO mentes tanúsítvánnyal rendelkező trappista sajtot! – Ínyenceknek GMO mentes bazsalikomos gomolya sajtot.

Jó étvágyat kívánunk!

>>> Friss magyar marha hús
>>> GMO sajt
>>> Magyar termelői spagetti

| Bolognai spagetti |