Kapros sült csirke zöldségekkel

Anita

Hozzávalók:

– csirkecomb  2 db ( ha 4 személyre főzünk, akkor 4 db)

Ez az étel az általunk kínált antibiotikum mentes
tanúsítvánnyal rendelkező csirkecombból készült!

– só, bors ( ízlés szerint )
– sertés zsír
– kapor 
– fokhagyma
– vöröshagyma
– paradicsom 

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megmosunk a csirkecombokat, bedörzsöljük sóval és borssal.

Csirkecombok kaporral

Egy hőálló sütőtálba sertészsírt teszünk, belehelyezzük a combokat, egy csokor friss kaprot, 3-4 gerezd fokhagymát, 2 fej vöröshagymát és néhány paradicsomot. Kis pohár vízzel felöntjük, alufóliával befedjük, sütőbe tesszük és egy órán át sütjük.

Utána eltávolítjuk a fóliát, a zsírjával meglocsoljuk a csirkéket, majd 180 fokon sütjük tovább. 45-50 perc múlva ismételjük, majd folytatjuk a sütést még 40-45 percig, amíg a bőre szépen sült és ropogós lesz.

Sült csirkecomb kaporral


Paradicsomsalátával, uborkával és friss kenyérrel kínáljuk!

Jó étvágyat kívánunk!
A recept forrása – köszönjük Szandi!

>>> Antibiotikum mentes tanúsítvánnyal rendelkező csirkecomb