Sertés szűzpecsenye

.

A sertés combja felett, a gerince belő oldalán húzódó izom. Nehezebben dolgozható fel, ugyanakkor nagyon finom, puha és zsír illetve ínmentes. Sütéskor könnyen kiszárad, ezért oda kell figyelni és olyan technikát kell alkalmazni, ami nem szárítja ki a szűzpecsenyét.

Sertés szűzpecsenye

Ha ropogósra pirítjuk a kérgét vagy készítünk hozzá egy különleges tölteléket, esetleg szalonnába tekerhetjük, akkor kevésbé fog kiszáradni a szűzpecsenyénk.

Elkészült szűzpecsenye

Fontos az alapanyag kiválasztása, nem mindegy milyen minőség, mennyire friss. A nálunk kapható sertés szűzpecsenye nyomon követhető és aznap hajnalban csomagolt friss áru. A friss szűzpecsenyét még aznap 0-3 fok között működő direkt hús tárolására alkalmas hűtőből kínáljuk.

Sertés szűzpecsenye elkészítési tippek:

  • Ha kérgesre pirítjuk a sertés szűzpecsenyét, majd továbbsütjük a 80 fokra előmelegített sütőben alacsony hőmérsékleten legalább 1,5 órát.
  • A serpenyőben hirtelen körbepirított sertés szűzpecsenyét alufóliába csomagolva, majd 150 fokos sütőbe kb. 10 percre betéve és utána 5-10 percig pihentetve kitűnő ételt kapunk.

Rendelje meg tőlünk a sertés szüzet:
Kiszerelés (csomagolva, nyomon követési kóddal, címkézve) >>> VÁSÁRLÁS – ELŐRENDELÉS

You may also like...