Tojáskrém

.

Egy kisebb mennyiséget néztünk ki, azaz mondjuk legyen 3 db tojás – mint alapanyag. Elsőnek érdemes termelői tojást szerezni, mert az jobb minőségű, légyegesen sárgább és ízben is jobb ízt ad az ételnek.

Alapanyagok:

3 db termelői tojás.
2 ek kiváló minőségű vaj
snidling, ízlés szerint
1 tk mustár
só, bors – ízlés szerint

Elkészítés:

– A tojásokat főzzük és pucoljuk meg. – a főzési idő (forrástól) 10 perc
– A tisztított tojást reszeljük le nagy lyukú reszelőd, de villával is össze lehet törni
– Adjuk hozzá a vágott snidlinget, a mustárt, vajat, só, borsot, és jól elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk
– Kenhetjük aztán pirítósra, kétszersültre vagy csak egy jó szelet kenyérre

További információk:

>>> Termelői tojás
>>> GMO mentes tejtermékek


You may also like...