Gomolya sajtos sztrapacska

admin

.
Ez az étel egy izgalmas étel, mert sokan szeretik, de ritkán készítik el az emberek, mert azért egy picit „macerás”. Valóban, nem egy sima rántotta.

Hozzávalók:

500 g burgonya
400 g gomolya sajt
2 db termelői tojás
1 teáskanál só
400 g rétesliszt
250 g füstölt szalonna vagy kolozsvári szalonna
4 közepes fej lila hagyma
bors ízlés szerint
200 g tejföl

Elkészítés:

  1. A burgonyát, a termelői tojást, a lisztet és a sót kavarjuk össze, majd egy jó nagy fazékban forraljunk vizet. Nokedliszaggatóval szaggassuk ki a masszát, kb. 10 percig főzzük a galuskákat. Tésztaszűrőbe szűrjük le és hideg vízzel mossuk át. A vízbe érdemes sót tenni, úgy, hogy a víz (ha megkóstoljuk) só ízű legyen. (ne túl sós).
  2. Közben 250 g felkockázott szalonnát süssük kit és szűrjük le. A zsír egy részén pirítsuk le a 4 db karikára vágott lila hagymát.
  3. Öntsük rá a nokedlikre a forró szalonnazsírt, majd a gomolyát is morzsoljuk rá.
  4. Szórjuk rá a szalonnát és a pirított lila hagymakarikákat.
  5. Frissen őrölt borssal és tejföllel tálaljuk.

 

Lila hagyma helyett újhagymát, snidlinget is használhatunk. A termelői és kiváló minőségű alapanyagok ennél az ételnél is egy olyan plusz ízt, állagot tudnak adni az ételnek, amit máshonnan nem tudnak hozzá tenni. A termelői szalonna valódi füstös ízt ad, a kiváló minőségű tejföl, tojás szintén egyedi összetevő!  

Jó étvágyat kívánunk!

További információk:

>>> Termelői tojás
>>> GMO mentes tejtermékek