Tejfölös – sajtos csirkemell

admin

.

Ez az étel, az, amit már nagyon sokan elkészítettek. Az a tapasztalat, hogy a gyerekek is nagyon kedvelik.

Ha az alapanyagokat nézzünk, akkor minél jobb minőségű termékeket használunk, annál finomabb, különlegesebb ízeket tudunk előhozni és nem beszélve arról, hogy kevesebb tartósítószert, ízfokozót, adalékanyagot fogyasztunk el.

A kistermelői csirkemell nem csak színében más, hanem ízben, minőségben is jobb. Még egy pozitív előnye, hogy nem veszít annyit a súlyából, mint az átlagos bolti csirkemell és emiatt több is lesz az étel mennyisége (akár 2-3 adaggal is!)

Csirkemell előkészítése:

A csirkemellekből szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. Egy kis császárszalonnát, vagy csemege (füstölt) szalonnát serpenyőben pirítunk, úgy, hogy a zsiradék kiolvadjon belőle. A pirított szalonna darabokat külön kiszedjük a serpenyőből. A megmaradt zsírban elősütjük (mindkét oldalát) a csirkemelleknek. (nem kell készre sütni, elegendő mindkét oldalát egy percig).

A csirkemell szereteket átemeljük egy tűzálló tálba és megszórjuk fűszerpaprikával, illetve megkenjük tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A serpenyőben maradt zsiradékot is ráönthetjük nyugodtan …

180 fokon készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyem zölddel megszórhatjuk. Köretnek burgonya, rizs és friss zöldségek, bulgur is kiválóan alkalmas.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több receptért csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

LINK >>> CSATLAKOZOK <<<