Fűszeres bundában sült csírkecsíkok

admin

.

A csirkemelleket előkészítjük:

A csirkemell a kistermelői csirkéből a legfinomabb. Olyan plusz minőséget, ízt ad az ételhez, amit máshonnan nem tud hozzátenni a vásárló.


a kép illusztráció / forrás: receptmuhely.hu

A csirkemell filét felcsíkozzuk … érdemes megsózni és állni hagyni egy kicsit….
A csíkok ne legyenek túl vastagok, se vékonyak. A legjobb méret az 1,5 cm vastagság.

Elkészítjük a bundázáshoz szükséges tejfölös masszát:

tejföl, hagymapor, fokhagymapor, pirospaprika, bors, zsálya, majoranna, kakukkfű. ( a tejfölt és a fűszereket összekeverjük)
A bundázáshoz a lisztet is érdemes fűszerezni (hagymapor, fokhagymapor, pirospaprika, bors, zsálya, majoranna, kakukkfű).

Bundázás:

Bundázzuk duplán az előkészített csirkemell filéket! Tejfölös massza >>> liszt >>> tejfölös massza >>> liszt.

Forró olajban készre sütjük!

Köretnek burgonyát, rizsféléket, friss zöldségféléket ajánlunk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több receptért csatlakozzon Facebook oldalunkhoz!

LINK >>> CSATLAKOZOK <<<